Excursió a la vall de Gerber

Fem l’excursió als estanys de la vall de Gerber, al Pallars Sobirà (dins del Parc Nacional d’Aigüestortes, al Pirineu lleidetà). Consisteix en un recorregut d’unes tres hores, on es ressegueix la vall passant per tres estanys d’origen glacial: l’Estanyera, l’Estanyera del Mig, i l’Estany de Gerber.

Durada total de l’excursió: 2 hores 45 minuts aproximadament.

El recorregut

Aparqueu el cotxe a l’antiga estació de la Peülla (o aparcament del Clot Gran). Aquí teniu tot el detall de com arribar-hi en cotxe, extret de la web www.rutespirineus.cat: “Podem accedir al punt d’inici de l’excursió des d’Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) o des de Salardú (Vall d’Aran). Des d’Esterri, seguim la carretera del port de la Bonaigua (C-28). Deixem enrere l’ermita de la Mare de Déu de les Ares i, a 2 km de l’ermita i abans de coronar el port, arribem a l’aparcament del Clot Gran o del telecadira de la Peülla, de l’estació d’esquí de Baqueira-Beret. Si hi accedim des de Salardú, hem de coronar el port de la Bonaigua (2.072m) i baixar pel vessant pallarès del port fins a l’aparcament del Clot Gran o del telecadira de la Peülla.”

Un cop estacionat el vehicle, ens situem a sota del telecadira de la Peülla. Des d’allà hi comença el camí que enfila cap a la vall del Gerber. Està molt ben senyalitzat.

Si hi aneu a l’estiu, us recomano que sortiu d’hora al matí. No agafareu les hores de més calor, i fareu el recorregut amb poca gent. La majoria del camí és tipus corriol, per tant, no és massa ample, i agraïreu que estigui poc transitat.

És una excursió força assumible per a tothom a qui li agradi la muntanya i la natura. No cal una preparació tècnica o física molt alta, però sí saber-se moure amb facilitat per la muntanya.

Entre estany i estany, hi ha uns 30 minuts aproximadament. Si agafem de referència els temps que marca la web de Rutes Pirineus:

  • L’Estanyera: és el primer llac que trobem, i està a uns 35 minuts (un cop hem sortit de l’aparcament).
  • L’Estanyera del Mig: és el segon llac, i el trobariem a 1h 10 minuts (temps comptat des de l’aparcament. Per tant, el trobaríem uns 30 minuts després de l’Estanyera).
  • L’Estany de Gerber: és l’últim dels llacs, i hi arribarem a 1h 30 minuts (uns 20 minuts després de l’Estanyera del Mig).
L’Estanyera
L’Estanyera del Mig
L’Estany de Gerber

És un excursió molt recomanable i molt bonica de fer! Sigueu respectuosos amb l’entorn, i no deixeu deixalles pel camí.

Més informació: Rutes Pirineus, la vall i els estanys de Gerber

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s