Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Excursió a l’Estany de Sant Maurici (volta a l’estany, passant per la cascada de la Ratera, l’estany de la Ratera, i el mirador de l’estany de Sant Maurici). És una excursió molt bonica, en un entorn natural excepcional. Es voreja tot el llac, fent un recorregut circular.

Durada: 2 hores 45 minuts aproximadament.

  • L’estany ofereix moltes altres opcions, des de passejades més curtes i planeres, a excursions més llargues fins a altres punts del Parc Nacional d’Aigüestortes.

Dificultat de l’excursió: nivell baix. No requereix tenir molta destresa tècnica, però sí estar bé físicament. Hi ha un tram curt on s’ha de passar per una petita tartera. El més recomanable, si es fa l’excursió a l’estiu, és anar-hi d’hora, per evitar la calor del migdia.

El punt de sortida

Per arribar a l’estany de Sant Maurici s’ha d’agafar un taxi a l’entrada del poble d’Espot. L’accés amb vehicle a l’estany està restringit, per això hi ha una empresa que ofereix el servei de taxi diàriament de 9 a 19h. Els taxis surten a cada hora, i el preu d’anada i tornada és de 10,50 euros. No es pot comprar el tiquet amb antelació, sinó que s’hi ha d’anar el mateix dia. Es pot deixar el cotxe particular just a l’aparcament que hi ha davant de l’establiment d’on surten els taxis. És una esplanada gran de terra.

Hi ha una segona opció. Si s’hi va d’hora, hi ha un aparcament més a prop del llac, on s’hi pot arribar amb vehicle particular (i ja no caldria agafar el taxi). S’hi arriba per la carretera que va en direcció a l’estany, deixant enrere el poble d’Espot. Des d’aquest aparcament fins als peus de l’estany hi ha una caminada d’1 hora aproximadament. Per tant, si s’opta per aquesta opció, el temps total de l’excursió sencera serà d’unes 4 – 5 hores. Ara bé, també pot ser una molt bona excursioneta arribar amb el vehicle particular fins a aquest aparcament, i fer la caminada d’1 hora fins al llac i tornar. La qüestió és anar-hi d’hora al matí, per assegurar que al pàrquing hi haurà lloc.

El recorregut

Agafem el taxi a l’entrada del poble d’Espot. Des d’allà, enfilem carretera amunt, en direcció a l’estany. El punt on ens deixa el taxi és el mateix lloc on l’haurem d’agafar per tornar a Espot.

La caminada comença als peus del llac. Durant un bon tram ens acompanyaran unes vistes precioses a les dues agulles conegudes com Els Encantats. És la muntanya de roca de dos pics que presideix l’estany, i que tant identifica aquest entorn natural.

Comencem doncs a vorejar el llac en sentit contrari a les agulles del rellotge (caminem cap a la dreta). Hi ha una senyal a l’inici del camí que indica el temps exacte fins a la cascada de la Ratera.

Cascada de la Ratera

Des de la cascada de la Ratera, seguim enfilant el camí en direcció a l’Estany de la Ratera.

Estany de la Ratera

Un cop arribem als peus de l’estany de la Ratera, continuem amunt en direcció al mirador de l’estany de Sant Maurici. Aquest punt del camí pot ser una mica confús. S’ha d’agafar la pista forestal que queda a l’esquerra, i que fa pujada (per on transiten també els 4×4). El camí que va per baix voreja l’estany de la Ratera. Al final de la pujada, el camí tomba cap a l’esquerra, i de seguida arribem al mirador de l’estany de Sant Maurici.

Les vistes des del mirador de l’estany de Sant Maurici són espectaculars.

Vistes des del mirador de l’estany de Sant Maurici | Els Encantats

Per continuar fent el recorregut circular al llac, s’ha de desfer una mica el camí, molt poc, i s’agafa el trencant que hi ha just a mà dreta. És una via més estreta, que passa just per sota del mirador. Poc després, creuem una tartera (no és gens complicada) per enllaçar de nou amb el camí. La ruta fins als peus del llac és agradable. Finalitzem el recorregut creuant per sota la resclosa, per arribar a l’altre costat del llac. Tornem a ser al punt de sortida (on podrem agafar el taxi de tornada).

Ja de tornada a Espot, val la pena dedicar una estona a passejar i visitar aquest poblet del Pirineu català.

Espot
Església d’Espot

La Llegenda d’Els Encantats

Els Encantats dóna nom a la muntanya de roca que presideix l’estany de Sant Maurici, ben definida per dues agulles o pics. Hi ha diferents interpretacions, però la llegenda diu que una maledicció va caure sobre dos caçadors que no van respectar una diada santa. Es van saltar la missa, i van sortir a caçar l’isard, fent burla de la resta de persones del poble. Es va sentir un fort tro, i Déu va castigar els dos caçadors petrificant-los com roques.

| https://www.lleida.com/pic/els-encantats |

**fotos amb ihpone 6s plus

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s